Coronavaccinatie programma – Huisartsen Heerde – Heerde
Brinklaan 11 8181EA Heerde Tel:0578 698 180 0578 698 189
Header afbeelding

Coronavaccinatie programma

Planning vaccinaties vanuit onze praktijk

We krijgen veel vragen van onze patiënten over wanneer zij aan de beurt komen voor een coronavaccinatie. Wij als huisartsen hebben beperkt alleen het Astra Zeneca vaccin tot onze beschikking.

Als huisartsenpraktijk vaccineren wij alleen die mensen die geboren zijn in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Ook vaccineren we mensen die het syndroom van Down hebben en geboren zijn in 1960 en ouder en mensen die morbide obesitas hebben en die geboren zijn in 1960 en ouder.

Voor de oudere patiënten in onze praktijk die niet mobiel genoeg zijn om naar een priklocatie van de GGD te gaan, bieden wij de mogelijkheid aan om u thuis te vaccineren. Wanneer thuisprikken plaatsvindt is ook nog niet bekend.

Behoort u tot één van deze groepen? Zodra wij voldoende vaccin beschikbaar hebben en u aan de beurt bent, zullen wij u een uitnodiging sturen om gevaccineerd te worden. U hoeft dus geen contact op te nemen met onze praktijk hierover, u ontvangt automatisch van ons een uitnodiging.

Tweede prikronde: heeft u van ons al een eerste inenting gehad? Dan ontvangt u automatisch ook een uitnodiging van ons voor de tweede inenting, die nodig is om u nog beter te beschermen.

Alle andere patiënten ontvangen een uitnodiging vanuit de overheid om gevaccineerd te worden door de GGD. Bent u geboren voor 1955 (65 jaar en ouder) en wilt u alsnog het vaccin ontvangen kunt u zelf contact opnemen met de GGD om alsnog een afspraak te maken.

Mensen met een medische indicatie van 18 tot 60 jaar:

Mensen met een medische indicatie, die een extra risico hebben om ziek te worden door COVID-19, worden vanaf volgende week uitgenodigd voor een vaccinatie bij de GGD. Het gaat om mensen onder de 60 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik. De huisarts maakt de selectie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Planning vaccinatiecampagne:

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.