Rijbewijskeuring – Huisartsen Heerde – Heerde
Brinklaan 11 8181EA Heerde Tel:0578 698 180 0578 698 189
Header afbeelding

Rijbewijskeuring

Moet u uw rijbewijs (B) verlengen en bent u 75 jaar of ouder, dan dient u eerst gekeurd te worden. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken. Wij keuren alleen maar bij de praktijk Heerde ingeschreven patiënten. Daarnaast doen wij geen keuring voor het grote rijbewijs. De keuring wordt door een onafhankelijke arts gedaan, dus u komt hiervoor niet bij uw eigen huisarts. Binnen onze praktijk zijn er 3 huisartsen die rijbewijskeuringen doen. Dit zijn Dr. de Ruiter, Dr. Luiting en Dr. Wartanian. De procedure van de keuring gaat als volgt:

Eigen verklaring

Als eerst dient u een eigen verklaring aan te vragen bij uw gemeente of via mijn CBR. Er zijn kosten verbonden aan deze verklaring. Nadat u deze verklaring heeft ingevuld, kunt u contact opnemen met de assistente.

Afspraak maken

De keuringen worden bij voorkeur aan het einde van de dag gepland. Niet tijdens de vakantie periode. Houdt u er alstublieft rekening mee dat er een wachtlijst is!

Wat moet u meenemen?

  • de ingevulde eigen verklaring en de keuringsformulieren van het CBR
  • uw rijbewijs en uw ID bewijs of paspoort

De afspraak

U komt bij de dokter voor een aantal controles. Dit houdt in dat uw bloeddruk en ogen worden gemeten. De arts schrijft een verslag van zijn bevindingen en stuurt alle papieren naar het CBR.

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan een keuring (45 euro). U kunt dit per PIN voorafgaand aan het consult afrekenen.

Toestemming

Een aantal weken na de keuring krijgt u schriftelijk bericht van het CBR. In dit bericht staat of u wel of geen toestemming heeft om te blijven rijden. Het is mogelijk dat aanvullend onderzoek door één of meerdere specialisten noodzakelijk is.