Urine onderzoek – Huisartsen Heerde – Heerde
Brinklaan 11 8181EA Heerde Tel:0578 698 180 0578 698 189
Header afbeelding

Urine onderzoek

Blaasonsteking?

Klachten die passen bij een blaasontsteking zijn: pijn of een branderig gevoel bij het plassen, veel aandrang, kleine beetjes plassen, buik- en/of rugpijn, koorts, stinkende en/of troebele urine. Heeft u één of meerdere van deze klachten, dan kan het verstandig zijn om uw urine na te laten kijken.


Urine inleveren

Als u van plan bent om urine in te leveren, houdt dan alstublieft rekening met het volgende:

Potje

Vang de urine s.v.p. op in een schoon en goed sluitend potje. U kunt het beste een potje bij de apotheek halen. Vergeet het potje niet van uw naam, adres en geboortedatum te voorzien!

Op de juiste wijze urine opvangen

De eerste ochtendurine is het meest betrouwbaar om te controleren op een blaasonsteking. Het is daarnaast van belang dat u zich eerst van onderen wast, vervolgens eerst in de WC plast, daarna urine in het potje opvangen en het laatste deel weer uitplassen in de WC.

Waar en wanneer?

U kunt iedere werkdag voor 11:00 uur de urine bij de assistente aan de balie inleveren. Doe dit het liefst zo snel mogelijk na het opvangen. Bewaar de urine in de koelkast indien u direct na het opvangen niet in de gelegenheid bent om het in te leveren. De assistente zal u bij het inleveren een aantal vragen stellen m.b.t. de klachten en uw gegevens noteren.

Uitslag

Indien u de urine voor 11:00 uur heeft ingeleverd kunt u na 14:00 uur bellen voor de uitslag. De assistente zal u dan te woord staan.