Vasectomie (sterilisatie man) – Huisartsen Heerde – Heerde
Brinklaan 11 8181EA Heerde Tel:0578 698 180 0578 698 189
Header afbeelding

Vasectomie (sterilisatie man)

Sterilisatie van de man (vasectomie)

Bij een sterilisatie van de man worden de zaadleiders middels een kleine ingreep onderbroken, zodat er sprake is van onvruchtbaarheid, een vorm van definitieve anticonceptie. Uitgebreide informatie hierover leest u op Thuisarts.nl (https://www.thuisarts.nl/sterilisatie-bij-man/ik-ben-man-en-overweeg-sterilisatie)

Deze ingreep wordt sinds januari 2018 ook bij Huisartsen Heerde uitgevoerd door huisarts M.F. Luiting en W.M. van Ulden.

Overweegt u een sterilisatie? Dan kunt u een afspraak maken op het telefonisch spreekuur van uw huisarts. Na het telefonisch contact met uw huisarts wordt er een afspraak ingepland bij Dr. M.F. Luiting voor aanvullende controles en informatie. Daarna volgt pas de afspraak van de behandeling. Na 3 maanden vindt er een zaadcontrole plaats in het laboratorium van het ziekenhuis.

De sterilisatie kost € 300,-, u krijgt hier een nota van. Deze kosten zijn exclusief de zaadcontrole (a +/- €60) welke onder uw eigen risico vallen. Een vasectomie valt niet binnen het basispakket van uw zorgverzekering. U zult de behandeling dus in principe zelf moeten betalen. Indien u een aanvullende verzekering heeft, adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekering. Indien de ingreep vergoed wordt zullen wij deze daar declareren.