Vasectomie – Huisartsen Heerde – Heerde
Brinklaan 11 8181EA Heerde Tel:0578 698 180 0578 698 189
Header afbeelding

Vasectomie

Sterilisatie van de man (vasectomie)

Bij een sterilisatie van de man worden de zaadleiders middels een kleine ingreep onderbroken, zodat er sprake is van onvruchtbaarheid, een vorm van definitieve anticonceptie. Uitgebreide informatie hierover leest u op Thuisarts.nl (https://www.thuisarts.nl/sterilisatie-bij-man/ik-ben-man-en-overweeg-sterilisatie)

Deze ingreep wordt sinds januari 2018 ook bij Huisartsen Heerde uitgevoerd door huisarts M.F. Luiting en W.M. van Ulden, huisarts in opleiding met enkele jaren werkervaring binnen de urologie.

Overweegt u een sterilisatie? Dan kunt u een afspraak maken op het spreekuur van dr M.F. Luiting voor een informatief consult. Nalezen van de besproken informatie kan op Thuisarts.nl (https://www.thuisarts.nl/sterilisatie-bij-man/ik-ben-man-en-krijg-sterilisatie). Vervolgens zal in een tweede afspraak de sterilisatie plaatsvinden. Na 3 maanden vindt er een zaadcontrole plaats in het laboratorium van het ziekenhuis.

De sterilisatie kost € 250,-, u krijgt hier een nota van. Deze kosten zijn exclusief de zaadcontrole (a +/- €60) welke onder uw eigen risico vallen. Een vasectomie valt niet binnen het basispakket van uw zorgverzekering. U zult de behandeling dus in principe zelf moeten betalen, bij voorkeur per pin. Mogelijk heeft u een aanvullende verzekering en kunt u de behandeling toch declareren bij uw zorgverzekeraar. We adviseren u om dit met uw zorgverzekeraar te bespreken voorafgaand aan uw bezoek.